PASTIFICIO AMBRA

 

Pastificio Ambra este producatorul de paste care te va surprinde de fiecare data cu cele mai noi retete si combinatii

contact

www.pastificioambra.ro
contact@pastificioambra.ro
0744 591 439

Strada Ion Minulescu 67-93, Sector 3, Bucuresti

Image Alt

Istoria pastelor

In urma cu mai bine de 7000 ani, surse antice spun ca omul a abandonat viata nomada adoptand un stil mai teritorial, incepe sa lucreze pamantul, descopera porumbul si incepe sa-l cultive. Il macina si de aici obtine malaiul.

Cu timpul descopera graul, il cultiva si invata sa-l macine, obtinand faina. El descopera ca atunci cand il amesteca cu apa obtine un aluat pe care il intinde in foi subtiri si le coace pe pietre fierbinti.

In Roma antica, Cicero si Horace povestesc in lucrarile lor cat de pofticiosi erau romanii pentru „Lagana“, fasii de aluat subtire facut cu faina si apa, care sunt ceea ce noi cunostem astazi ca lasagna.

Legendele spun ca, in 1292, Marco Polo, revenind din China, a adus spaghetele. Aceasta poveste nu este sustinuta insa de anumite dovezi, intr-adevar, multe documente scrise arata ca pastele erau deja prezente in sudul Italiei chiar inainte de nasterea faimosului navigator.

Cel mai probabil este ca arabii au introdus pastele in bucataria italiana in jurul anului 1000. De fapt, intr-un document care dateaza din 1154, geograful arab Al-Idrin vorbeste despre „un aliment facut din faina, sub forma de fire“ numite triyah si care se gaseau in Sicilia, in Trabi, langa Palermo.

De atunci si pana in 1700, pastele castiga tot mai multa popularitate in cultura alimentara italiana, chiar daca, in ciuda diferitelor forme, toate se numesc: macaroane.

Abia in a doua jumatate a anilor 1700, neapolitanii au luat aceasta denominatie pentru a indica pastele lor lungi.

Odata cu trecerea timpului cultul pastelor se extinde in toata Italia, luand nastere noi forme si sosuri gustoase, care caracterizeaza diferitele regiuni, in acest fel devine preparatul culinar cel mai bun si apreciat pe intreg mapamondul.

Selectarea materiei prime, dincolo de procesul de productie, pentru noi este punctul de plecare si valoarea esentiala pentru a da viata unei paste excelente.